25-jarig Jubileum Canticum Anglicum 10 juli

Op zondag 10 juli viert het Canticum Anglicum haar 25-jarig bestaan. Na de mis op 10 juli in de Vredeskerk (aanvang 10:30) zullen we nog twee ‘toegiften’ zingen. O, Quam Gloriosum van Thomas Luis De Victoria en Chantez à Dieu van Jan Pieterszoon Sweelinck. Na de mis nodigen wij de bezoekers uit voor een stukje zelfgebakken taart!

Het koor is in 1986 begonnen onder de naam Collegium Chorale Amsterdam. Nadat het repertoire zich meer en meer toespitste op de muziek in de traditie van Engelse kathedraalkoren werd de naam veranderd in Canticum Anglicum.

De eerste dirigent van het koor was Rob van Haarlem, vervolgens nam Ernst Snel het stokje over. Onderhand zingen wij alweer 10 jaar lang onder leiding van Marga Schoutens.

Misschien alvast leuk om te weten:
Dit najaar hebben we het Dresdner Motettenchor uitgenodigd om samen met ons op zaterdag 1 oktober om 16:30 een concert te geven in de Obrechtkerk (in de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam Zuid). Op zondag 2 oktober zingen de twee koren ook samen in de reguliere mis in de Vredeskerk om 10:30.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .