Over het koor

Canticum Anglicum, onder leiding van Marga Schoutens, is een gemengd koor in Amsterdam dat zich heeft gespecialiseerd in Engelse koormuziek. Componisten zoals Tallis, Byrd, Purcell, Stanford, Howells en Britten bepalen het repertoire. Het koor bestaat uit ongeveer twintig zangers en zangeressen, verdeeld over vier stemgroepen. Sinds de oprichting in 1986 zingen we in de Vredeskerk in de Amsterdamse Pijp, vlakbij het Okura-hotel. De repetities zijn elke woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur.


(foto: Rob Gijbels)

Als dank voor de gastvrijheid van de Vredeskerk zingen we zo’n veertien keer per jaar, in afwisseling met de twee andere koren daar, de mis van 11:00 uur. Het Canticum heeft als doel het zingen van Engelse koormuziek en het verzorgen van concerten. We geven twee of drie keer per jaar een concert of Evensong, voornamelijk in de kersttijd en de passietijd. Onze optredens bestaan uit steeds wisselende selecties uit ons uitgebreide repertoire. Met (lange) projecten houdt dit koor zich tot nu toe niet bezig.

Op ons youtube kanaal kunt u gedeelten uit onze concerten beluisteren en u kunt ons ‘liken’ op Facebook: http://www.facebook.com/amsterdamskoor

Voor meer informatie over het koor (anders dan lid willen worden): bestuur@canticumanglicum.nl

Foto-impressies van ons concert in het Oude Kerkje in Kortenhoef op 16 maart 2019: